Chef Ivar! 

Drives av firmaet Chef Laukholm AS. Vi ligger på fantastiske Sør-Helgeland, i tettstedet Hommelstø rundt 3 mil øst for Brønnøysund.

Ansatt og eier:

Mitt navn er Ivar Laukholm og jeg er daglig leder. Jeg er 58 år og har over 40 års erfaring fra kokkefaget. Har eid og driftet 14 spisesteder samt jobber som rådgiver innen lokal mat og serveringsbransje. Holder i tillegg kurs.

Våre produkt grupper:

  • Krydder-blandinger uten salt, pakket i papp eller plastbokser.
  • Krydder-blandinger med 15% salt, pakket på ølbokser.
  • Krydder-salt på kvern.
  • Urteblandinger på snapsflaske

 

Chef Ivar har utviklet rundt 100 forskjellige typer krydder-blandinger; uten salt eller med redusert salt innhold. Innholdet i disse blandingene kommer fra de beste krydder og urter, som handles inn fra både nordiske land og andre land rundt om i verden.

Vi kjøper via bedrifter som har mange års erfaringer med å handle og behandle krydder, og som i tillegg har høy renhetsgrad og stor kvalitetskontroll. 

 

Skape en god krydder blanding:

Det å skape gode krydder-blandinger krever tid og erfaring. Målet vårt er at våre krydder-blandinger skal være ferdig blandet og tilpasset til den maten du ønsker å lage. Men folk må også bygge egne erfaringer basert på egen smak.

Uten salt!

Salt er en av våre 4 grunnsmaker i munnen. Salt skal avslutte smaken med å gi den lille forsterkelsen. Det behøver ikke alltid være rent salt. Det kan være gastromat, aromat eller ferske alte urter som vokser i naturen. Det kan være saltinnholdet i eks: klippfisk, fenalår, pinnekjøtt, saltkjøtt osv. Salt mineraler finnes også i kjøttbein som vil kommer frem ved å koke kjøttkraft og redusere ned denne 90%.

Kontroll:

Vi må ha kontroll på saltsmaken. Da får man jobbet med de andre smakene som råvarene skal gi. Noen råvarer har svært lite smak f.eks kyllingfilet.

Andre råvarer som rein og lam har fantastiske aroma smaker i kjøttet. Her må vi ikke endre råvarens grunn smak.

Fisk som torsk har svært lite aroma. Mens sei, kveite, steinbit og breiflabb har utrolig mye gode aroma smaker i seg.

Dette vil vi også merke når vi bruker kjøtt med bein under koking, f.eks oksesteik, lammefrikasse og fårikål. Bruker du lammekjøtt uten bein for å lage fårikål, mister du en god del aroma smaker.

 

Har dere spørsmål om krydder, mat eller noe annet –

Ta kontakt på mail: butikk@chefivar.no

Tlf: 97535194

Facebook: Chefivar