Beskrivelse
Fjellsnaps
Innhold: Hel anisfrø, brennesle, hel fennikel, hele enebær, skåret lakrisrot, løvetannrot, rosmarin, røsslyng og kvann.
Fjellsnapsen, min første urtedram, er inspirert av Jägermeister med lakris og anis som hovedsmaker, forsterket av fennikel. Enebær, kvann og
røsslyng gir en autentisk smak fra den norske fjellheimen, mens røsslyngen tilfører en nydelig farge.
Oppskrift:
- Fyll på med 0,5 vodka (ikke sterkere enn 40%).
- La stå i 3 uker.
- Sil sakte gjennom kaffefilter eller tørkepapir flere ganger.
- Pisk inn 10g brunt sukker, juster sødme etter smak.
- Sil igjen for klar farge.
Serveres romtemperert. Drikkes som snaps i små glass. Passer til en aperitiff før mat – anbefaler den gjerne til lutefisk, rakfisk og saltkjøtt.
Holdbarhet uten vodka: 2 år. Oppbevares mørkt og kjølig.