Beskrivelse
Laksekrydder uten salt
En av våre mest populære krydderblandinger. Perfekt til laks, røye og ørret – stekt, bakt, dampet eller gravet. Også fantastisk til andre fiskesorter som kveite, steinbit, breiflabb og uer. Bruk i fiskesuppe, fiskekaker, sauser og marinader, eller til varmrøkt fisk.
Bruk:
-
Bakt/grillet: Krydre fiskefileten eller biter. Tilsett sitronskiver, sellerirot, vårløk, smør og hvitvin/eplejuice. Pakk i aluminiumsfolie og bak på 180°C i 20 min (30 min for breiflabb/steinbit).
-
På tur: Lag ferdige fiskepakker med krydder, grønnsaker og smør. Pakk godt inn og legg ved bålet.
-
Suppe: Stek strimlede grønnsaker (løk, purreløk, gulrøtter, sellerirot, fennikel) og trekk til side. Lag suppe av fiskekraft, fløte/melk/creme fraiche. Tilsett krydder, småkok, og ha i fisken til slutt. Server med godt brød.
-
Dressing: Bland rømme/creme fraiche/kesam med krydder, sitron, sukker og aromat. La stå kjølig en dag før servering.
-
Gravet laks: Del laksefileten i to, gni inn med en blanding av sukker og salt, strø over krydder og drypp med druebrennevin. Press sammen, dekk med plastfolie og la stå kjølig i 3-4 døgn.
Husk å alltid nyte god mat og eksperimentere med smaker. Lykke til!